Adres

Adres:
Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal
Tuindorpstraat 61 – Gebouw C05
7555 CS Hengelo

Tel: 074-250 06 81
Mail: info@twentsproeflokaal.nl

Twitter: @Proeflokaal074
Facebook: facebook.com/twentsebierbrouwerij

OVER HET KETELHUIS

In 1914 startte Floris Hazemeijer een onderneming in het ontwikkelen en produceren van schakelmateriaal voor laagspanning. Onder de naam N.V. Floris Hazemeijer kende de onderneming een enorme groei en werden er grote fabriekshallen gebouwd aan de Tuindorpstraat in Hengelo.

In 1930 werkten er zo’n 1000 werknemers voor Hazemeijer, daarmee werd het bedrijf een groot toonbeeld voor Hengelo en Twente.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hazemeijer getroffen door bombardementen. Er volgde een periode van opbouw en Hazemeijer ontwikkelde zich tot een van Nederlands grootste producenten van schakelsystemen.
In 1963 ging Hazemeyer samenwerken met concurrent Heemaf en ontstond HOLEC.
In 2000 verhuist Holec naar het bedrijventerrein Westermaat in Hengelo, waardoor de fabriekshalen na bijna een eeuw productie leeg kwamen te staan.

Medio 2009 zijn de oude fabriekshallen en bijgebouwen van Hazemeijer van eigenaar gewisseld. Het oude Hazemeijer wordt hiermee nieuw leven ingeblazen.

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal heeft zich sinds 2013 gevestigd in het voormalig ketelhuis van de Hazemeijer fabriek. Het ketelhuis staat los van de fabriek en in deze indrukwekkende ruimte werd de fabriek aangestuurd.