Onze bieren

Twents Bok

Twents Bok is een stevig, ondergistend seizoensbier. Door de toevoeging van het donkerste mout heeft het een robuuste, licht-bittere smaak met een prettige zoete afdronk. Toch heeft dit donkere bier een soepel karakter. Het volle aroma wordt bekroond met een stevige schuimkraag.

In Twents Bok proeft u het beste wat het najaar te bieden heeft!

6,5% volume alcohol.

Twents Wit

Twents Wit is een verfrissend tarwebier. Traditioneel gebrouwen, met de beste granen van Twentse bodem. Frisfruitig van smaak. Prikkelend en toch stevig.
Twents Wit is een ongefilterd, bovengistend tarwebier. We gebruiken hiervoor uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Naast hop voegen we tijdens het brouwen sinaasappelschil en koriander toe. Zo ontstaat de kenmerkende friszoete smaak. Het bier wordt ongefilterd afgevuld, waardoor het typische witbiergist duidelijk een bijdrage levert aan de smaak.

5% volume alcohol.

Twents Amber

Een robijnkleurig bovengistend bier. Door een uitgebalanceerde combinatie van diverse moutsoorten en typische Amerikaanse hop heeft dit bier een volle, licht-bittere smaak met een fruitig tintje. Twents Amber is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. De nog aanwezige gist in het bier zorgt voor een positieve smaakevolutie. Het vriendelijke alcoholpercentage maakt het een fijn en goed doordrinkbaar bier.

6% volume alcohol.

Twents Oerpils

Twents Oer Pils een ode aan het originele type Pilsner uit Tsjechië, de bakermat van alle pilsbieren.

Dit ondergistend bier is traditioneel ambachtelijk gebrouwen volgens een receptuur uit 1842. Het is gebrouwen van het beste brouwersgerst van Twentse akkers. Twents Oer is een donker pilsner met een prachtige schuimkraag en een bitterzoete smaak. Pils zoals pils bedoeld is.

5,5 % volume alcohol.

Twents Premium Pils

Twents Premium Pils is een natuurzuiver kwaliteitsbier. Traditioneel en ambachtelijk gebrouwen met de beste granen van Twentse bodem. Uniek in kwaliteit. Onovertroffen in smaak, helderheid en kleur.

Pils is de meest gedronken biersoort van Nederland. Vaak wordt de term bier gebruikt als men pils bedoelt. Pils is met 5% alcohol de ‘standaard’ binnen de verschillende biersoorten. Het is een ondergistend bier, wat betekent dat voor het gisten lage temperaturen en speciale ondergisten nodig zijn. Deze ondergisten kunnen bij lage temperaturen alcohol vormen. Pils kenmerkt zich vooral door een grote helderheid, een goudgele kleur, een witte schuimkraag en een aangenaam bittere smaak.

5% volume alcohol.

Twents Honing Tripel

Ons zwaarste bier, en toch zeer toegankelijk. Twents Honing Tripel is een bovengistend bier met een alcoholpercentage van 8%. Vol zoet dankzij de toevoeging van de lekkerste bijenhoning. Met mooie aroma`s van steranijs en koriander. De kandijsuiker geeft dit bier zijn prachtige robijnkleur.

Twents Honing Tripel: het karakter komt met de jaren!

Twents Blond

Gebrouwen met tweerijige zomergerst en saashop. Ongefilterd lichtbitter bier. 6,5% alcohol.

Twents Radler

De Twentse bierbrouwerij heeft een eigen Twents Radler bier ontwikkelt op basis van het heerlijke reeds zeer gewaardeerde Twents Wit bier met citroensap, limoensap, water en een klein beetje suiker. Het is uniek in Nederland dat de Twentse bierbrouwerij zonder kunstmatige toevoegingen in staat is om deze zeer verfrissende laag alcoholische Twentse Radler af te vullen op 20 liter vaten voor de horeca.

Bijzonder trots is de Twentse bierbrouwerij op de stevige schuimkraag waar het Twents witbier reeds om werd geroemd, deze komt ook prachtig tot zijn recht in het Radler glas.

Daarnaast is het Twents Radler ook sinds medio juli verkrijgbaar in kratten (24×0,25 ltr) bij diverse slijterijen in Twente.

2.0% volume alcohol.